STILOUL DE AUR (III)

De atunci, cardiologul mi-a mai povestit despre pacienţi aflaţi pe patul de moarte, care vedeau oameni cunoscuţi, trecuţi de mult în nefiinţă, care-i aşteptau să-i ducă dincolo. Aceştia erau pacienţi care nu urmau vreun tratament medicamentos şi, prin urmare, erau lucizi. Unul a relatat cum bunica lui aştepta răbdătoare, aşezată pe un scaun în camera de spital, să-i sosească sfîrşitul.

O alta era vizitată de copilul ei care murise de mic. Cardiologul a observat că aceşti pacienţi priveau moartea cu calm şi seninătate. S-a obişnuit să spună pacienţilor: „Sînt foarte interesat de ceea ce simţi şi de ceea ce ţi se întîmplă. Indiferent cît de ciudat sau straniu ţi s-ar părea, poţi vorbi deschis cu mine”. Atunci cînd o făceau, frica lor de moarte scădea.
Cel mai adesea, cei care sînt resuscitaţi spun că văd o lumină – de obicei aurie, îndepărtată, ca şi cînd ar fi la capătul unui tunel.
Andreea, reporter de ştiri la o reţea de Televiziune importantă, mi-a permis să o hipnotizez şi a descris viaţa ei de femeie, la o fermă situată în Marile Cîmpii, în Secolul al IX-lea. La sfîrşitul lungii ei vieţi, a plutit deasupra trupului ei, urmărindu-l de departe. Apoi, a simţit cum este atrasă către o lumină – în cazul ei, de culoase albastră, distanţîndu-se din ce în ce mai mult de corp şi îndreptîndu-se spre o nouă viaţă, încă neclară. Aceasta este o experienţă obişnuită, aproape clasică, de moarte clinică, doar că Andreea povestea despre cineva dintr-o viaţă trecută – despre ea însăşi – care murise cu mai mult de 100 de ani în urmă.
Unde se duce sufletul, după ce părăseşte corpul? Nu sînt sigur. S-ar putea să nu existe cuvînt pentru acest loc. Eu îl numesc o altă dimensiune, un nivel sau o stare superioară de conştiinţă. Cu siguranţă că sufletul există în afara coprului exterior şi face legătura nu numai cu vieţile trecute ale persoanei care tocmai a plecat, dar şi cu toate celelalte suflete. Noi murim din punct de vedere fizic, dar această parte din noi este indestructibilă şi nemuritoare. (Va urma)
BRIAN WEISS

Reclame

1 Comment »

  1. 1
    gorun Says:

    multumesc,astept in continuare.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: