STILOUL DE AUR (IV)

Unii cred că apare o tristeţe profundă, odată cu separarea de această măreţie, acest extaz al contopirii dintre energie şi lumină – şi poate că aşa şi este. În prezent, pe Pămînt, noi sîntem indivizi separaţi, dar individualizarea este o iluzie caracteristică acestui lan, a acestei dimensiuni, a acestei planete. Da, sîntem aici, la fel de reali şi de solizi ca şi scaunul pe care probabil staţi în timp ce citiţi. Dar oamenii de ştiinţă ştiu că un scaun este făcut doar din atomi, molecule, energie; este un scaun şi este şi energie.

 

Sîntem oameni, finiţi, dar sîntem şi nemuritori.
Cred că la nivelul cel mai înalt, toate sufletele sînt conectate. Ideea că sîntem individualizaţi, separaţi, este iluzia noastră, sau marea amăgire. Chiar dacă se referă la planul fizic, noi sîntem conectaţi la toate celelalte suflete. Prin urmare, într-o sferă diferită, noi sîntem cu toţii unul. În această lume, corpurile noastre sînt dense şi grele din punct de vedere fizic şi suferă de boli.
Dar cred că, în planurile superioare, nu există boli fizice. În planurile şi mai înalte nu există nimic fizic – ci doar conştiinţă pură. Şi dincolo de asta – mult dincolo şi de asta – pe tărîmuri pe care înţelegerea noastră nu le poate cuprinde şi unde toate sufletele sînt una, nu există nici măcar timp.
Asta înseamnă că vieţile trecute, prezente şi viitoare s-ar putea desfăşura simultan. (Sfîrşit)
BRIAN WEISS

Reclame

2 Comments »

  1. 1
    oracol Says:

    nu exista boala,exista doar puterea de a invinge ,de a putea rezista cat mai mult,de a fi imun,asa ca singurul care trece e timpul care nu poate fi dat inapoi.

  2. 2
    niculinamoisescu Says:

    Da. Timpul este ireversibil. Suntem capabili sa invingem orice dar trebuie sa vrem.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: