SUPERCOPIII DIN CHINA (V)

În septembrie 1977, în provincia chineză Shanxi a avut loc campionatul de abac (abacul era tabla de calculat a grecilor şi romanilor), la care au venit mii de participanţi din întreaga provincie. La acest campionat s-au calculat numere întregi din mai multe cifre, numere zecimale, calcule cu fracţii, cu pătrate şi cu rădăcina pătrată. Sheng a cîştigat concursul, calculînd răspunsul pentru 639×33+3:884.736, mai repede decît oricare abac sau calculator de buzunar (pentru aceasta a avut nevoie de numai 3,4 secunde).

La un alt concurs de calcule, sponsorizat de Zentralkolleg für Wirtschaft und Finanzen şi de Asociaţia chineză Abakus, a rezolvat calculul 4.789.240:45 în 1,6 secunde (106.427,555) sau 35x45x25 în 1,8 secunde (39.375).
După cum vedem, în faţa ochilor noştri se petrec evenimente extraordinare. Aceşti copii vor schimba lumea, mai precis trebuie să se spună: dacă aceşti copii nu schimbă lumea, atunci n-o mai schimbă nimeni. Prin însuşirile lor fenomenale, ei vor obliga ştiinţa şi lumea să se schimbe. Acum, în China există deja şcoli în care copiii, în loc să fie luaţi în zeflemea, sînt stimulaţi, acelaşi lucru se va întîmpla cîndva şi în lumea occidentală, inclusiv în Germania.
Dacă vă interesează mai multe despre copiii chinezi superdotaţi, puteţi descoperi toate aceste relatări, şi altele, în cartea lui Paul Dong. În lucrare, pe lîngă fenomenele deja amintite, autorul scrie şi despre copii care pot opri maşini aflate în mers, pot să treacă prin zid sau să modifice culori sau structuri moleculare. În plus, prezintă şi copii cu capacităţi telecinetice şi sînt capabili să leviteze, adică să plutească. Atît despre copiii chinezi. Forţe telekinetice puternice nu sînt un fenomen al epocii moderne. De-a lungul a peste 40 de ani, în faţa a sute de martori, printre care s-au aflat reporteri, editorul publicaţiei Hartford Times, Mark Twain, şi împăratul Napoleon al III-lea, britanicul Daniel D. Home şi-a dovedit puterea încă în anul 1852. Nu numai că a putut să facă să plutească obiecte, precum mese şi scaune, ci s-a ridicat el însuşi pînă la tavan şi a zburat prin încăpere. Zhang reuşeşte şi performanţa ca obiecte aflate într-un flacon de sticlă să iasă prin peretele acestuia, iar alte obiecte, de exemplu o coală de hîrtie pe care s-a scris anterior, să pătrundă în sticlă. (Va urma)
JAN VAN HELSING

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: