Ora Pamantului – sambata, 27 martie, la 20.30

Participa activ, indiferent de sex, varsta, rasa, religie, nationalitate, apartenenta politica sau pozitia sociala la Ora Pamantului! Acest semnal este dovada ca un efort global impotriva incalzirii globale este posibil.

Venita din Australia si inceputa in 2007, miscarea Earth Hour (Ora Pamantului) reprezinta un protest impotriva dezvoltarii, care nu tine cont de natura, si a poluarii. In 2009, campania a implicat peste 1.000 de orase din intreaga lume, care au stins luminile ca simbol al solidaritatii fata de intreaga omenire. Campania poarta semnatura WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizatie de mediu din lume.

Anul acesta, 115 de tari vor stinge lumina pe 27 martie, de Ora Pamantului. Printre tarile si regiunile care participa pentru prima oara la aceasta campanie se numara Kosovo, Nepal, Republica Ceha, Mongolia, Ecuador, Insula Madagascar, Arabia Saudita, Cambodgia si Paraguay.

Vor stinge lumina si Tokyo Tower din Tokyo, Poarta Brandenburg din Berlin, Empire State Building, Turnul Eiffel, Burj din Dubai, Taipei 101, London Eye, Bosfor Bridge, Piramidele din Giza, Palatul Buckingam, Biblioteca din Alexandria, Acropole, Big Ben, Coluseumul din Roma, Opera din Sydney, Casa Poporului din Bucuresti etc.

Anul acesta, Mei Lan, ursul panda care este un ambasador al Chinei, a fost denumit simbolul miscarii Ora Pamantului. Mei Lan isi incepe cariera diplomatica in orasul lui natal, Chengdu, primul oras din China care s-a alaturat campaniei din 2010.

Romania participa, pentru a treia oara, la campania Earth Hour – Ora Pamantului. Astfel, sambata, 27 martie, incepand cu ora 20.30, esti invitata sa stingi luminile si aparatele electrice din casa, pentru a reduce consumul de energie si, implicit, poluarea.

Peste 30 de orase si-au anuntat, oficial, participarea la Earth Hour, urmand sa stinga luminile in numeroase cladiri publice si sedii de companii.

Printre orasele care vor sta, de buna voie, in bezna se numara si Iasi, Bacau, Vaslui, Botosani, Constanta, Tulcea, Aiud, Baia Mare, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Timisoara, Ploiesti, Giurgiu, iar in Parcul Izvor din Bucuresti are loc un spectacol la care vor participa Sistem, Mihai Margineanu, Lu Cozma (o tanara solista din Marea Britanie) si trupa Raja, care va pune in scena un numar de jonglerie cu flacari.

Pe tot parcursul celor 60 minute, Astroclubul Bucuresti va pune la dispozitia publicului aparatura speciala pentru o sesiune de observatii astronomice. Tot din Parcul Izvor se va da semnalul stingerii tuturor luminilor din Palatul Parlamentului.

Reclame

2 Comments »

  1. 1
    gogu Says:

    multumesc.

  2. 2

    Mi-a plăcut ideea cu Ora Pământului, dar din păcate, românii s-au dovedit tot mitocani, şi şi-au văzut de treburile lor. (În marea majoritate.) Mă doare să spun că locuitorii noştri, dacă nu văd că iese un gheşeft dintr-o idee, nici nu îşi bat capul cu ea. Mentalitate balcanică!

    Mulţumesc totuşi pentru semnalare, şi pentru informaţiile atât de complete! Am regăsit blogul tău bogat în informaţii diverse şi interesante.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: