Trăieşte fără apă şi hrană de 70 de ani!

Un ascet hindus în vârstă de 83 de ani, care afirmă că a trăit în ultimii 70 de ani fără mâncare şi fără apă, a fost plasat sub observaţie într-un spital din vestul Indiei, de către o echipă de medici şi oameni de ştiinţă foarte interesaţi de acest caz.

Yoghinul Prahlad Jani a fost internat în spitalul din Ahmedabad pentru o serie de teste medicale şi este monitorizat 24 de ore din 24.

„Din aceste observaţii vom afla, poate, mai multe lucruri despre supravieţuirea oamenilor fără hrană şi fără apă”, a declarat medicul G. Ilavazahagan, directorul Institutului Naţional de Apărare, specialist în psihologie.

Acest institut face parte din organizaţia de cercetare şi dezvoltare din cadrul Ministerului indian al Apărării, care a fabricat, în 2009, grenade umplute cu ardei iute, folosite pentru îndepărtarea manifestanţilor.

Aceste teste medicale ar putea conduce „la elaborarea unor strategii de supravieţuire în cazul unor catastrofe naturale, în condiţii extreme de stres sau pentru misiuni spaţiale pe Lună sau Marte”, a adăugat aceeaşi sursă.

Medicii vor examina organismul ascetului cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică (IRM). Creierul şi ritmul său cardiac sunt măsurate cu ajutorul unor electrozi, iar medicii vor efectua şi câteva teste sangvine.

Testele vor dura între 15 şi 20 de zile. De la începutul internării sale, yoghinul nu a băut nicio picătură de apă, nu a mâncat şi nu a mers la toaletă.

„Aceste teste ne vor ajuta să identificăm energia care îl ţine în viaţă”, a explicat G. Ilavazahagan, care consideră că, într-o bună zi, viitorii soldaţi vor putea să aibă beneficii de pe urma acestei capacităţi de supravieţuire fără hrană şi fără apă.

„Jani spune că meditează pentru a avea energie. Soldaţii noştri nu vor putea să mediteze, însă am dori, totuşi, să aflăm mai multe despre fiinţa umană şi despre corpul ei”, a adăugat G. Ilavazahagan.

Rezultatele acestor investigaţii medicale vor fi cunoscute peste două luni.

Două camere video, funcţionând 24 din 24 de ore, au fost plasate în rezerva sa, iar o cameră mobilă îl urmăreşte pe yoghin atunci când iese afară din camera de spital.

În opinia ascetului, originar din statul indian Gujarat, o zeiţă l-a binecuvântat pe când avea opt ani, permiţându-i să trăiască fără hrană şi fără apă.

Sursa: Mediafax

Reclame

2 Comments »

  1. 1
    fanela Says:

    asta chiar ca este buna.

  2. 2
    paduche Says:

    hai ca pe aceasta chiar nu o cred.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: