Experienţa incredibilă a unui american care a vizitat… Raiul! (XVII)

Venirea atît de rapidă a echipajelor de salvare s-a datorat în principal celor doi paznici din spatele camionului penitenciarului, care au sunat imediat la 911. Dacă ei nu ar fi făcut acest lucru, probabil că echipajele de salvare ar fi ajuns prea tîrziu la locul accidentului. 

Medicii i-au examinat inclusiv pe ceilalţi doi şoferi ai maşinilor avariate, dar aceştia nu aveau răni grave şi au refuzat să fie transportaţi la spital sau să primească îngrijiri. Nici şoferul camionului nu era rănit în vreun fel. De îndată ce medicii s-au convins de acest lucru, el a fost transportat imediat înapoi la penitenciar. Poliţia a oprit întregul trafic pe pod, în aşteptarea ambulanţelor. Cînd acestea au ajuns, cozile de maşini se întindeau pe kilometri întregi în ambele direcţii, dar mai ales în direcţia din care venisem eu. Aşa cum am spus mai devreme, şoseaua avea doar două benzi înguste şi nu permitea nici măcar întoarcerea maşinilor de pe o bandă pe cealaltă. De altfel, chiar dacă ar fi întors, şoferii ar fi trebuit să mai meargă circa 80 de kilometri, în jurul lacului, pentru a ajunge la un alt drum care i-ar fi putut conduce la destinaţie.
Aflaţi în acest trafic blocat, Dick şi Anita Onerecker au mers pe jos cel puţin 800 de metri, pînă cînd au ajuns la locul accidentului. Cei doi au înfiinţat o biserică în Klein, la nord de Houston. Amîndoi au luat cuvîntul la conferinţa la care tocmai participasem şi eu. Nu ştiu sigur dacă i-am întîlnit efectiv la Trinity Pines, dar este posibil. Auzisem de mult de Dick Onerecker, dar conferinţa a fost primul prilej de a-l vedea în persoană. În dimineaţa zilei de miercuri, soţii Onerecker au plecat de la Trinity Pines la numai cîteva minute înaintea mea. Aşa cum spuneam, acea dimineaţă de ianuarie era extrem de răcoroasă, după standardele regiunii. De aceea, la scurt timp după ce au plecat, Anita i-a spus soţului ei: „Mi-e frig. Putem să ne oprim să luăm o cafea? Cred că o cafea fierbinte m-ar încălzi”. Dick a oprit în faţa unui restaurant de pe malul Lacului Livingston. Se pare că acesta a fost momentul în care i-am depăşit. De foarte multe ori după aceea, aveam să îl văd pe Dick îngropîndu-şi faţa în palme şi spunînd: „Am fi putut foarte bine să fim noi în locul tău. Tu ne-ai depăşit atunci cînd ne-am oprit, şi astfel ai fost lovit în locul nostru”.
Înainte ca cei doi Onerecker să ajungă la pod, accidentul a blocat traficul. Oamenii au ieşit din maşini, întrebînd ce s-a întîmplat şi făcînd schimb de informaţii. Cînd Dick şi Anita s-au dat jos din maşină, ei le-au pus celorlalţi şoferi aceeaşi întrebare: „Ce s-a întîmplat în faţă?” Şoferii i-au răspuns că s-a petrecut un accident grav, dar nimeni nu ştia altceva decît că „Un camion a trecut peste o maşină mică”. (Va urma)
DON PIPER

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: