Stiati ca:

Lămâia exfoliază şi împrospătează tenul.
Un ten opac poate fi rezultatul genelor moştenite, însă în cele mai multe cazuri este determinat de stilul nostru de viaţă, sunt de părere specialiştii în dermatologie. Experţii susţin că lipsa umidităţii din apartamente, schimbările bruşte de temperatură, neaerisirea corespunzătoare a spaţiilor în care lucrăm şi sedentarismul pot duce la uscarea tenului. Potrivit specialiştilor citaţi de site-ul Reader’s Digest, lămâia ajută la exfolierea pielii, dacă sucul fructului se amestecă cu puţin zahăr.

Experţii recomandă să ne spălăm faţa cu acest amestec, iar celulele noi vor ieşi la iveala, ajutând epiderma să recapete un aspect luminos. De asemenea, lămâia netezeşte ridurile. Pentru diminuarea şanţurilor de la nivelul pielii este indicat să amestecăm două linguriţe de suc cu o ceaşcă de lapte. Compoziţia rezultată se aplică pe piele, iar după 10 minute faţa se clăteşte cu apă călduţă. Specialiştii în dermatologie susţin că acestă mască stimulează celulele de colagen naturale ale epidermei, datorită conţinutului bogat în vitamina C al fructului.

Experţii mai recomandă o mască pe bază de lămâie şi ulei de măsline, cu efect de peeling, care împrospătează tenul. Pentru a realiza această mască, se rad două lămâi, cojile acestora fiind lăsate la uscat pe o coală albă până a doua zi. Odată coaja uscată, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline încălzit în prealabil. Pe faţa bine curăţată, se aplică „terciul” timp de cinci minute. Apoi se îndepărtează cu apă caldă. Această mască trebuie utilizată o dată la două săptămâni, pentru a nu agresa tenul.

Reclame

2 Comments »

  1. 1
    andi Says:

    ten..tation,ten…bel,ten…nessi,ten…siune,ten…tacul,ten…cuiala,etc.

  2. 2
    VANDANA Says:

    nu stiam si ce daca.


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: