Cat de mare e valoarea lui Romica.

Romica, un tanar in devenire, s-a dus la un batran ofiter de la secu pentru a-l ajuta cu un sfat.
– Colonele, am venit la tine pentru ca ma simt atat de mic, de neinsemnat, nimeni nu da doi bani pe mine si simt ca nu mai am forta sa fac ceva bun. Ajuta-ma, invata-ma cum sa fac sa fiu presedinte la filiala partidului din care tu faci parte? Cum sa le schimb oamenilor parerea despre mine? Ma cunosc ca un violent cu……
Fara ca macar sa se uite la el, colonelul securist ii spuse:
– Imi pare rau, baiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personala. Poate dupa aceea. Apoi, dupa o mica pauza, adauga:
– Daca m-ai putea ajuta tu pe mine poate cu ceva euroi as putea rezolva problema mea mai repede si m-as putea sa ma ocup si de tine.
– As fi incantat sa va ajut, baigui „tanarul” cam cu jumatate de gura, simtind ca iarasi e neluat in seama si amanat.Vin cu o prima transa si dupa…… dau si restul.
– Bine, incuviinta fostul securist. Ia-ti caii putere, uite si un numar de telefon si du-te degraba acasa la tanti Elvira. Trebuie sa vand filiala aceasta pentru ca am de platit o datorie. E nevoie insa ca tu sa dai pe ea cat se va putea de multi bani, dar ai grija ca sub nici in ruptul capului sa nu dai decat cat ai promis ci chiar mai mult. E foame mare pe aici. Pleaca si vino cu banii cat mai repede.
Romica lua numarul de telefon, incaleca caii putere si pleca. Odata ajuns la tanti Elvira incepu sa arate planul lui,facut de V&C, in stanga si-n dreapta, doar-doar va gasi sponsorul potrivit. Cu totii manifestau interes pentru mica lui gainarie, pana cand le spunea cat se cere pe ea. Doar ce apuca sa le zica de gaina cu oua de aur pe care credea ca a pus labele lui murdare ca unii radeau, altii se incruntau sau ii intorceau imediat spatele. Un sforar i-a explicat cat de bine s-a descurcat si ca poate sa obtina un post bine platit pentru el Ali BABA si cei 47+7 cu un asemenea pret. Dupa ce batu orasul lui tanti Elvira si crezand ca se afla pe cai mari isi incaleca iar caii putere se intoarse la batranul securist.
Tinerelul (si-a dorit sa candideze atat el cat si copii peneleilor ca sa isi faca un viitor, ca sa isi sporeasca averile), a stras cu grija suma pe care s-o poata da in schimbul posturilor, ca sa-l poatã scapa pe batranul ofiter de la secu de griji si, astfel, acesta sa se poata ocupa si de el. Intra cu capul plecat.
– Imi pare rau, incepu el, dar am reusit sa fac cam ceea ce mi-ati cerut. De-abia daca as putea lua doi sau trei tradatori din vechea garda, dar nu cred sa pot pacali pe cineva cu privire la adevarata mea valoare .
– Nici nu-ti imaginezi cat adevar au vorbele tale, tinere prieten! spuse zambitor batranul ofiter . Ar fi trebuit ca mai intai sa cunoastem adevarata ta valoare . Incaleca si vezi te pate ajuta ionutu care are ruda de sange pe unu care a fost sef la brigada antitero a sri,sau pe altul care are tot asa prin justitie . Nimeni altul n-ar putea spune mai bine cat faci. Spune-le ca ai vrea sa le oferi functii, pentru ei, pentru mame sau pentru mai stie eu cine. Candideaza si tu si apoi te retragi ca numai asa putem desfiinta partidul lui CVT.Zis si facut. Flacaul incaleca si pleca in goana.
Serviciile amintite examineaza atent planul V&C, il privi atent prin lentila prinsa cu ochiul, il rasuci pe toate fetele si apoi zise:
– Spune-i ofiterului ca daca ar vrea sa-o vanda acum, nu-i pot oferi decat …… de eoro pentru aceasta filiala.
– Cuuum, atat de mult?!? – exclama naucit tinerelul.
– Da, raspunse serviciul secret. Stiu ca-n alte vremuri ar merita si mai mult, dar daca vrea sa-o vanda degraba, nu-i pot oferi decat atat.
Tinerelul multumi si se intoarse degraba la spurcatul de ofiter, povestindu-i pe nerasuflate cele intamplate.
– Ia loc, te rog – ii spuse acesta dupa ce-l asculta. Tu esti vei fi cel ce va conduce filiala. Lasa vloarea ta ca poate ii vei pacali pe concetatenii Elvirei si voi avea eu grija sanu ajunga adevarul la urechile tribunului. Sunt maestru in dezinformari. Cand va afla adevarul va fi prea tarziu. Spunand acestea, lua potul si si-l puse la tescherea.
– Noi toti (si eu, si tu, si copilasiipenelei) ne asemanam, suntem nonvalori si unici, ne ferim de multi oameni care se pricep sa ne evalueze, si trecem prin viata ca gasca prin apa.

Asta e valoarea noastra!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: