Ce faci cu zaţul de cafea şi cu pliculeţe folosite de ceai?

Răspunsul cel mai des întâlnit este acela că le arunci.
Afla noi modalităţi inteligente de a le reutiliza.
1. Îndepărtarea mirosului de pe mâini, după ce ai gătit

Atât zaţul de cafea, cât şi pliculeţele de ceai sunt deodorizante excelente şi pot face minuni pentru mâinile tale, mai ales după ce ai tăiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapă sau peşte.

După ce ţi-ai pregătit mâncarea, pur şi simplu freacă-ţi bine mâinile cu acele pliculeţe de ceai, înainte să te speli cu apă caldă şi săpun.

Foloseşte şi zaţul de cafea exact în acelaşi mod pentru a îndepărta mirosul alimentelor şi pentru a oferi mâinilor o senzaţie netedă, moale şi revigorantă.

2. Pentru a da strălucire parchetului şi mobilei
Cauţi o modalitate naturală prin care să îţi păstrezi podeaua şi mobila strălucitoare şi curată? Nu trebuie să cauţi prea mult, deoarece te poate ajuta ceaşca ta de ceai! Datorită taninului din compoziţia sa, ceaiul preparat de două ori este perfect pentru a da o strălucire suplimentară decorului de lemn. Şi ca un bonus, scapi şi de mirosul neplăcut făcut produsele de curăţenie obţinând rezultate uimitoare.

Pentru un finisaj strălucitor, fierbe între cinci şi zece pliculeţe de ceai folosite în 4 litri de apă. Foloseşte ceaiul pentru a-ţi spăla podelele sau aplică-l pe mobilierul de lemn cu o cârpă uscată şi curată.

3. Ţine insectele dăunătoare la distanţă de grădina ta

Ai observat în grădină furnici, melci şi alte insecte dăunătoare plantelor? Presară zaţul de cafea în zonele cu probleme pentru a ţine la distanţă paraziţii.

Zaţul de cafea poate ţine la distanţă şi pisica care îţi foloseşte grădina drept toaletă sau care se joacă cu plantele din interior. Adaugă câteva linguriţe de zaţ de cafea în ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.

4. Degresează oalele şi tigăile într-o clipă

Dacă vrei să scapi imediat de grăsimea de pe oale şi tigăi fără prea mult efort, atunci spală vesela murdară cu zaţul de cafea, frecându-le cu ajutorul unui burete de sârmă. Frecarea suplimentară te va ajuta să îndepărtezi mizeriile lipite fără a folosi produse chimice de curăţenie.

Pentru o curăţare şi mai uşoară, înmoaie vasele murdare de grăsime în apă călduţă cu unul sau două pliculeţe de ceai folosite şi lasă-le aşa peste noapte. Taninul din ceai va îndepărta grăsimea şi reziduurile alimentare, astfel încât, a doua zi dimineaţă trebuie doar să le clăteşti cu atenţie.

5. Hrăneşte plantele din interior într-un mod natural
Atât zaţul de la cafea, cât şi pliculeţele de ceai au o mulţime de nutrienţi care pot ajuta plantele să se dezvolte. Datorită conţinutului acid, zaţul de cafea este un îngrăşământ perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi roşiile, morcovii, trandafirii, rododendronii şi azaleele.

Ceaiul este mai puţin acid, în special atunci când este combinat cu apă. Aşadar, pentru a hrăni plantele din interior care preferă un sol mai puţin acid, toarnă conţinutul unui pliculeţ de ceai într-o stropitoare, înainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrăni plantele fără a adăuga prea multă aciditate în sol.

6. Îmbunătăţeşte rezultatele următoarei pedichiuri

Conţinutul antibacterian al pliculeţelor de ceai ajută la o curăţare blândă, îndepărtând şi mirosurile neplăcute ale degetelor. Plicurile folosite de ceai revigorează pielea, făcând aceste “reziduuri” ajutoare perfecte pentru următoarea ta şedinţă de pedichiură.

Înainte de pedichiură, înmoaie unul sau două pliculeţe de ceai în apă fierbinte timp de zece minute. Apoi înmoaie picioarele în apă pentru a-ţi calma şi catifela pielea, şi pentru a îndepărta în acelaşi timp şi orice miros.

Antioxidanţii din ceaiul verde sunt în special benefici pentru piele, aşa că optează pentru plicurile de ceai verde.

7. Scoate mirosul neplăcut din frigider
Nu mai cumpăra bicarbonat de sodiu pentru a deodoriza frigiderul şi foloseşte în schimb un recipient plin cu zaţ de cafea.

Pentru rezultate şi mai bune, lasă zaţul să se usuce peste noapte pe o hârtie de copt. Apoi se lasă într-o ceaşcă sau într-un recipient deschis de depozitare a alimentelor pentru a îndepărta într-un mod cat mai eficient mirosurilor neplăcute din frigider.

8. Prepară rapid un colorant din cafea

Deja ştii că o picătură de cafea poate păta hainele deschise la culoare. Dar te-ai gândit vreodată să foloseşti ceaşca ta de cafea pentru a realiza un colorant făcut în casă?

Pentru a realiza un colorant simplu, natural şi rapid, înmoaie zaţul de cafea în apă fierbinte timp de zece minute sau aşteaptă până când apa devine de o culoare maro deschis. Apoi îndepărtează zaţul cu ajutorul unui filtru.

Foloseşte colorantul obţinut atunci când vrei să dai o nuanţă maronie anumitor haine sau foloseşte-l pentru colorarea hârtiei şi chiar a ouălor de Paşte.

9. Lasă pielea să se bucure de ceva special
Atât cafeaua, cât şi ceaiul, au numeroase proprietăţi benefice care calmează pielea iritată şi luminează tenul mat şi obosit, specific perioadei de iarnă.

Pentru un efect instant, combină zaţul de cafea cu miere de albine sau cu avocado pisat, iar apoi, aplică crema obţinută pe faţă, cu ajutorul unor mişcări circulare lente. Zaţul va acţiona ca un exfoliant blând, îndepărtând celulele de piele moarte, în timp ce cafeina energizează pielea obosită.

Iar în cazul unor ochi obosiţi şi cu cearcăne, răceşte la frigider două pliculeţe de ceai folosite şi aşează-le peste ochi, relaxându-te timp de zece minute. Îndepărtează pliculeţele de ceai şi vei observa că ochii tăi sunt mai luminoşi şi mai întineriţi, fără a folosi produse de înfrumuseţare pline de substanţe chimice.

10. Dă strălucire papucilor tăi

Am mai auzit de folosirea resturilor de citrice şi chiar a cojilor de banane pentru a da strălucire papucilor. Însă, ce poţi face cu pliculeţele de ceai şi cu zaţul de la cafeaua de dimineaţă?

Curăţă papucii închişi la culoare cu ajutorul unui pliculeţ umed de ceai, prin mişcări circulare pe toată suprafaţa pantofului.

Deci, de la curăţarea mobilierului şi până la lustruirea papucilor, sunt zece modalităţi creative prin care poţi da o nouă utilizare zaţului de cafea şi plicurilor folsoite de ceai.

Sursa:Huffingtonpost.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: