Nu râde de cei în vârstă!

Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa. Îl  duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie.
Într-o  zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că  s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un  leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca.
Câinele bătrân îşi zice:”Văleu! Sunt terminat!”, dar observă în  vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul  care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară  leopardul pe el, câinele bătrân exclamă:
„Acest leopard a fost cu adevărat delicios! Oare unde mai găsesc unul?” La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de  acolo, gândind: „Ufff! Era cât pe ce! Câinele ăsta bătrân aproape că  mi-a venit de hac!”
În tot acest timp, o maimuță care a privit  întreaga scenă dintr-un copac se întrebă cum ar putea profita de ceea ce  știa pentru a obţine protecție din partea leopardului. Alergă repede  după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă, își  dă seama că maimuţa pune ceva la cale.
Maimuța îl ajunge din urmă  pe leopard şi îi povesteşte despre viclenia câinelui. Tânărul leopard,  furios că a fost păcălit, zice:
„Hai, maimuță, sări pe spatele meu și vei vedea ce păţeşte cel care vrea să mă înșele!”
Câinele bătrân vede leopardul cu maimuța în spinare și se întreabă neliniștit: „Ei, acuma ce mă fac?!”
Se puse din nou cu spatele la atacatori și se comportă ca și cum nu  i-ar fi văzut. Când aceştia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu  ciudă: „Unde-i afurisita aia de maimuţă?! De-o oră am trimis-o să-mi  aducă un alt leopard!!!”

Morala:

Nu râde de cei în  vârstă! Vârsta şi rafinamentul întrec întotdeauna puterea și tinereţea.  Spiritul și înţelepciunea se dezvoltă doar odată cu experiența.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: