Petitie pentru agricultura bio

Este vorba despre un viticultor care este amenintat cu inchisoarea si o amenda de 20 000 Eur pentru ca a refuzat sa raspandeasca peste viile sale un insecticid periculos, care ar fi ucis si albinele; alaturi de alte insecte.

Petitia este conceputa de dl. Augustin de Livois, presedintele „Institut de Protection de la Santé Naturelle”; si in deschidere d-lui explica foarte frumos ca ar fi existat si alte metode de protectie contra cicadelor – insecte daunatoare – metode perfect naturale; si cunoscute de secole de viticultori. Dar Prefectura a preferat sa il condamne pe acest viticultor pentru ca a refuzat sa isi otraveasca viile si sa distruga echilibrul natural.

Poate ca pare o cauza mica, dar tot ce tine de agricultura biologica, si de mijloacele naturale de a o practica; nu e deloc o cauza mica, ci ar putea deveni cea mai importanta in urmatorii zeci de ani. (Mai ales tinand cont de otravurile promovate de Codex alimentarius si de firme ce impun agricultura „moderna” si cu risc vital; gen Monsanto.)
Eu va multumesc anticipat pentru participare,
si va doresc sa traiti in continuare intr-o lume frumoasa si sanatoasa, asa cum am mostenit-o de la bunicii nostri (sau macar pe aproape)
„Fii sincer si nu-ti fie teama de nimic.” (Eliphas Levy)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: