Cum să vopseşti, bio, ouăle de Paşte

– varză roşie: rezultat verde sau albastru în funcţie de culoarea oului;
– coajă de ceapă roşie: rezultat roşu/ruginiu;
– coajă de ceapă galbenă: galben-maroniu;
– curcumă: rezultat galben;
– paprica: roşu;
– fructe de pădure închise la culoare (mure, afine): violet;
– ceai negru: cafeniu;
– pătrunjel/urzică: galben;
– spirulină: verde;
– coajă de prun: verde.

Exemplu: Sfecla roşie este un colorant natural, rosul obtinut nu va fi niciodată la fel de intens precum cel obţinut din vopseaua din comerţ, dar cel puţin va fi un produs natural. În aceste condiţii, sfecla roşie este o variantă extraordinară şi ieftină. Gospodinele taie sfecla roşie în cubuleţe şi o pun la fiert împreună cu ouăle care, în prealabil, au fost spălate. Se foloseşte o cantitate destul de mare de sfeclă, iar în apă se pun şi două-trei linguri de oţet pentru fixarea culorii. După ce apa dă în clocot, se micşorează flacăra şi se mai lasă la foc mic încă 15 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: