RUGĂCIUNEA POATE VINDECA ŞI CANCERUL (I)

Rugăciunea pentru bolnavi pare incontestabil să aibă eficacitate. În toate oraşele Franţei se formează grupuri de rugăciuni pentru vindecarea bolnavilor. Unele, adunate în jurul unui preot, sînt structurate; altele, spontane, născute din iniţiativă laică, se formează cu ocazia unui caz dramatic. Criteriile de vindecare, în cazul acestui tip de grupuri, nu sînt aceleaşi ca la Lourdes. Este de ajuns ca bolnavul să arate că s-a vindecat şi ca apropiaţii lui să recunoască acest lucru. Uneori, la astfel de grupuri participă şi medici; el constată atunci o ameliorare sau o vindecare fără să întocmească un dosar medical. Nici un fel de maladie nu este respinsă din capul locului, ceea ce face ca maladiile organice şi cele psihosomatice să fie considerate pe acelaşi plan. În cadrul acestor grupuri, oamenii vin după vindecare, dar nimeni nu cere alte dovezi în afară de ceea ce văd cu ochii lor.

La Grenoble, a fost înfiinţat de către Maguy şi Daniel Lebrun un grup de rugăciune şi de magnetism pentru vindecare. Totul a început în urmă cu 35 de ani, în subsolul casei lor. Format la început din 4-5 persoane, grupul numără azi peste 400, care se adună o dată pe lună, într-o sală mare de cinema. Maguy Lebrun a dezvăluit funcţionarea şi rezultatele obţinute de acest grup într-o carte: Medicii cerului, medicii pămîntului.
Maguy Lebrun are incontestatil calitatea de magnetizare, dar se pare că soţul ei, Daniel, este mediumul care intră în contact cu „medicii de dincolo”. Unul dintre spiritele dezîntrupate cu care intră în contact, Etty, le oferă sfaturi pentru bolnavii care se adresează grupului de rugăciuni. Se insistă, evident, pe necesitatea absolută ca bolbanii să-şi continue tratamentul medical. Dacă grupul lor s-ar substitui unui medic, ar avea imediat necazuri. În cursul anchetei pe care am întreprins-o, deplasîndu-mă de cîteva ori la Grenoble, unde am fost bine primit de soţii Lebrun, nu am putut să consult nici un dosar medical şi nici să-l văd pe Daniel în „acţiune”. Am asistat, pur şi simplu, la o şedinţă de rugăciune. Deoarece vindecările nu se petrec imediat, nu ştiu nici dacă vreunul dintre bolnavi s-a vindecat. Printre cei 10 magnetizatori care „oficiau” în acea seară, se aflau 6 medici, un soteopat, un dermatolog, un ginecolog, un psihiatru, doi generalişti care practicau ei înşişi magnetismul în compania altor magnetizatori (un instalator, o infirmieră, un horticultor etc.). Participanţii din sală se rugau în tăcere, fără formule sau un anumit ritual, pentru ca „undele” lor pozitive să-i ajute pe bolnavi. „Magnetismul şi rugăciunea”, mi-a explicat Maguy Lebrun, „nu înlocuiesc medicamentul, ci îl completează numai acţionînd la un alt nivel, dîndu-i bolnavului forţe proaspete pentru restabilirea unui echilibru vibrator”.
În cartea sa, Maguy Lebrun citează cazurile de vindecare considerate drept „inexplicabile”: „Avem în grupul nostru”, scrie ea, „o fetiţă născută cu o malformaţie a ochilor. Specialistul le spusese părinţilor că va fi oarbă. Nu se poate trata o astfel de anomalie prin magnetism. Etty, ghidul nostru spiritual, ne-a spus: E foarte trist, vom încerca o operaţie spirituală. Timp de luni de zile, am aşteptat momentul. Mama a trebuit să o ia pe o copilă goală la piept şi să se roage din tot sufletul. Am fost cuprinsă de o mare oboseală. Cécile are acum 9 ani, poartă ochelari fumurii, are cîteva probleme cu vederea, dar merge normal la şcoală”. Lucie a fost şi ea vindecată de un abces la rinichi, care ar fi trebuit operat în alte condiţii. Iar Jacques, de 24 de ani, a fost vindecat de cancer testicular. „Profesorul îi spusese că 90% din cazurile de cancer la testicule se vindecă; era încrezător; s-a crezut vindecat. Făcea o radiografie din 6 în 6 luni, iar după doi ani a fost considerat vindecat. Dar, într-o zi, a simţit o durere puternică la umăr. Atunci au fost constatate metastaze pulmonare. Două pete mari cît mandarinele. L-am luat în grupul nostru de rugăciune, cu condiţia să-şi continue tratamentul. A simţit forţa energetică a grupurilor. Ne-am rugat timp de 18 luni. Şi-a recăpătat forţele şi şi-a reluat activitatea. A făcut o nouă radiografie la plămîni: vindecarea era totală”. Alţi bolnavi au fost şi ei vindecaţi sau starea lor s-a ameliorat considerabil. Iar atunci cînd vindecarea nu este fizică, are loc cel puţin o vindecare „spirituală” – pacea sufletească, accepatrea suferinţei împărtăşită cu grupul. (Va urma)
JOHN VALETT

Lasă un comentariu